Karjalaisen kansan messu

su 11.8. klo 10.00 – 11.30
Tainionkosken kirkko

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

"Kuulet sie, kuulet sie" - Karjalaisen kansan messu, säveltäjä: Tapani Nuutinen. Jääski-seuran 40-vuotisjuhlamessu, osana Jääsken kihut -tapahtumaa 10.-11.8. ISRK-Light Orchestra, johtajana Johannes Vesterinen. Papit Susanna Julin ja Vesa Julin. Messun jälkeen kirkkokahvit. Voit osallistua myös verkossa.

Karjalaisen kansan messun järjestää Imatralla Tainionkosken kirkossa Imatran seurakunta yhteistyössä Jääski-seuran kanssa.

Karjalaisen kansan messu on teologian tohtori Tapani Nuutisen säveltämä ja sanoittama, ja karjalaisille erityisen rakkaaksi tullut messu, jonka sanat ja sävelet nousevat karjalaisesta luonnosta ja sielunmaisemasta sekä kalevalaisesta runonlauluperinteestä. Tapani Nuutinen on itse kertonut, että alunperin kanteleen helkyttelystä hänelle kasvoi vahva tunne kokonaisen messun luomiseen.

Karjalaisen kansan messua on esitetty 2010-luvulta asti, eli jo useiden vuosien ajan lukuisissa karjalaisyhteisöjen tapahtumissa, vuosijuhlissa, kirkkopyhissä ja se on koskettanut monia myös useilla Karjalaisilla kesäjuhlilla, viimeksi Mikkelissä kesäkuussa 2024. Karjalaisen kansan messussa lauletaan yhdessä kuoron kanssa. Kuorona on ISRK-Light Orchestra, johtajanaan Johannes Vesterinen. Pappeina toimivat Susanna Julin ja Vesa Julin. Karjalaisen kansan messun säveltäjä on Tapani Nuutinen.

Erityispiirteen messuun tuovat messuväen kansallispuvut, sekä aivan erityislaatuinen ja koskettava tunnelma.

Karjalaisen kansan messu on osa Jääsken Kihuja 10.-11.8.2024, ja Jääski-seuran 40-vuotisjuhlavuoden tapahtuma.

Tilaisuus on avoin kaikille.

• Musiikki Musiikki