Imatran seurakunnan kirkkoherranvirasto

Virasto hoitaa kirkollisten toimitusten, kuten kasteen, vihkimisen ja hautaansiunaamisen ajanvaraukset. Myös papistoa koskevat varaukset sekä tilavaraukset hoidetaan virastosta. 

Kirkkoherranvirasto
imatra.virasto@evl.fi
044 400 4210
F.O. Virtasenkatu 6 (Imatran Tietotalo, 3. krs.)
55100  Imatra

Avoinna ma-pe klo 9–12 ja 12.30–14. 

***

Hauta-asiat
imatra.virasto@evl.fi
044 400 4270
F.O. Virtasenkatu 6 (Imatran Tietotalo, 3. krs.)
55100  Imatra

Avoinna ma-pe klo 9–12.

- siunaus- ja tuhkausaikojen varaus
- siunauslistojen teko hautausmaata varten
- kirkolliset ilmoitukset
- omien siunausten tuhkausilmoitusten teko
- uurnan luovutuksista sopiminen
- hautojen hoitotarjoukset (uudet, vanhojen muutokset)
- hautojen hallinta-ajan jatkojen laskutus
- hautajaislaskujen teko
- uurnapuiston laattatilaukset kiviliikkeelle

Uutislistaukseen

Lapsen oikeuksien päivää vietetään 20.11.

Tänään 20.11. vietetään Lapsen oikeuksien päivää. Tänä vuonna teemapäivä - ja koko lasten oikeuksien viikko - muistuttaa siitä, että lapsella on oikeus oppimiseen. Aikuisilla on velvollisuus huolehtia lasten laadukkaasta koulupolusta ja oppimisen mahdollisuuksista. Vain hyvinvoiva lapsi oppii. 

Lasten oikeuksien päivän ilmettä: lapsi ja maapallo, teksti

Imatran seurakunnan kirkkovaltuuston jäsen, lapsiasiain henkilö Lilla Saaristo vetoaa yhteiseen vastuuseemme turvallisen lapsuuden rakentajina.

"Turvallinen ja iloinen lapsuus on yhteinen vastuumme

Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta muistuttamaan meitä kaikkia siitä, että lasten hyvinvointi ja oikeudet ovat koko yhteiskunnan vastuulla. Yhteisillä toimilla voimme luoda maailman, jossa jokainen lapsi kasvaa rakastettuna, arvostettuna ja turvassa – kokemaan lapsuuden ja nuoruuden ilon ja riemun.

Aikuisten tehtävänä on luoda arkeen selkeät rajat ja rutiinit, jotka tuovat lapselle turvaa ja rakentavat vahvaa itseluottamusta. Lasten fyysisen turvallisuuden ohella on tärkeää vaalia heidän emotionaalista ja henkistä hyvinvointiaan. Kun lapsella on mahdollisuus kasvaa ilman pelkoa tai häpeää, hänen itsetuntonsa kehittyy ja hän oppii arvostamaan itseään. Tämä edellyttää, että rajojen asettaminen tapahtuu aina rakkauden ja kunnioituksen kautta.

Lasten tarpeet vaihtelevat suuresti eri ikäkausina. Pienet lapset hyötyvät eniten turvallisista rutiineista ja leikin tuomasta oppimisesta, kun taas nuoret tarvitsevat tilaa itsenäistymiseen ja identiteettinsä rakentamiseen.

On tärkeää varmistaa, että lapsi saa kasvaa turvallisessa ympäristössä, jossa reaalitodellisuuden ja digitaalisen maailman väliset erot tunnistetaan ja huomioidaan. Lasten suojeleminen haitalliselta digitaaliselta sisällöltä, ja heidän mediakriittisyytensä vahvistaminen ovat nykykasvatuksen ydintehtäviä.

Aito kasvatus ja vastuu

Kasvatus on elinikäinen oppimisprosessi myös aikuisille. Täydellisyyden tavoittelu ei ole tarpeen, vaan tärkeämpää on olla läsnä, myöntää omat virheensä ja olla valmis kehittymään. Lapsi tarvitsee rohkaisua ja tukea voidakseen olla oma itsensä, ja aikuisen tehtävänä on tukea tätä kehitystä. Lapsen itseluottamuksen vahvistaminen ja hänen omien vahvuuksiensa löytäminen rakentavat perustan elämän mittaiselle hyvinvoinnille.

Lasten hyvinvointi ei ole vain perheiden, varhaiskasvatuksen tai koulun asia – se on meidän kaikkien vastuullamme. Yhteisö, joka tukee lasten turvallisuutta ja iloa, edistää heidän tasapainoista kehitystään ja onnellisuuttaan. Ympäristö, jossa leikkisyys ja huumori ovat osa arkea, luo lapsille tilaa kasvaa vahvoiksi ja elämänmyönteisiksi yksilöiksi. Meidän on yhdessä varmistettava, että lapsuus ja nuoruus ovat elämänvaiheita, jotka tarjoavat ilon ja turvan, ja antavat voimavaroja tulevaisuuden haasteisiin."

Lilla Saaristo

Kirkkovaltuutettu, kirkkoneuvoston jäsen, lapsiasiain henkilö, hiippakuntavaltuutettu.

Varhaiskasvatuksen opettaja, kasvatustieteen maisteri ja opinto-ohjaaja.

#lastenoikeuksienpäivä #lastenoikeudet

20.11.2024 16.31